Právě je ned zář 05, 2010 9:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ptejte se Zdenka Hamáka...
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 10:24 am 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

V této sekci se můžete ptát na vše co se týká RC modelů aut jednoho z našich nejlepších pilotů Zdenka Hamáka. Zdenda se Vám pokusí odpovědět na jakýkoliv dotaz, poradit s Vaším modelem, prostě a jednoduše, je tu jen pro Vás!

Předmět příspěvku: Re: Ptejte se Zdenka Hamáka...
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 12:56 pm 
Skoroexpert
Skoroexpert

Tak někdo musí začít... Zdendo, dopadne v Hrotovicích umístění ve finále A Modified? Na Czech GP jsi ve finále ukázal, že umíš být hodně rychlý a teď máš navíc podvozek, který vyhrál zatím poslední jízdu ETS v Budapešti...

PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 2:17 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Tak urcite bych se rad do A finale dostal, ale nebude to vubec jednoduchy. Urcite se o to pokusim tam dostat.
Jinak v praze me fungovalo auto opravdu skvele, doufam ze bude i v hrotovicich.

PříspěvekNapsal: ned črc 11, 2010 6:36 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Zdenku, malý dotaz na tebe.
Jak máš nastaveno napnutí řemínků u tvojí T3 do kategorie modified?
Díky.

PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 10:20 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Zadní řemínek mám uprostřed(ten není potřeba napínat). Přední řemínek když je nový, tak taky uprostřed, ale po pár závodech, když se trochu natáhne, tak ho o jeden ten zoubek napnu. Přece jen jsou v modified větší síly, tak aby nepřeskakoval.

PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 12:13 am 
Adjunkt
Adjunkt

Super, díky moc.
Ještě mě napadla jedna věc na kterou se chci zeptat, koupil sem si jako vylepšení ty přední ECS poloosy, když dám dozadu ty ocelové co patří původně dopředu, ovlivní mi to nějak chování auta? váhový rozdíl je opravdu minimální, jsou o něco víc jak o gram těžší přitom délku mají stejnou.

PříspěvekNapsal: pon črc 19, 2010 11:38 am 
Adjunkt
Adjunkt

Ne neovlivní to chování auta, jde jen o to ze to je rotacni cast a kazda vaha navíc zpomaluje model hlavne pri akceleraci, ale nebude to nijak výrazné a nejspíš rozdíl ani nepoznáš.

PříspěvekNapsal: pon črc 19, 2010 2:11 pm 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

Zdendo,

obrovská gratulace k výsledku z ETS v Německu! Chtěl jsem se zeptat, v čem si myslíš, že tkví Tvůj další výkonnostní růst v poslední době? Jezdíš koneckonců dobře pořád, ale poslední měsíce dle mě jde Tvá forma hooodně nahoru a po dlouhé době z Tebe cítím jakýsi postup místo stagnace, kterou někteří naši špičkoví piloti prožívají...

Díky

Rada

PříspěvekNapsal: stř črc 21, 2010 2:55 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Děkuju, co se týče toho výkonostního růstu, tak si myslím že mě pomáhá to že jsem se dostal do teamu Xray, kde získávám nové poznatky a informace, snažím se co nejvíce jezdit do zahraničí, kde je možnost se porovnávat s těmi nejlepšími. Tím, že s nimi aspoň částečně dokážu držet krok, tak zjišťuju jak projížďí zatáčky a snažím se z toho získat co nejvíce zkušeností. Také je potřeba pracovat na sobě a na koncentraci.
Je toho hodně a pořád je, kde se zlepšovat. Je to hodně dlouhá cesta, protože když do něčeho pronikneš a naučíš se to používat, tak pak zjistíš, že je spoustu dalších věcích co je potřeba se naučit a zlepšit. Také nastavování auta je náročnější. Myslím si, že celkem vím co a jak nastavit a dokážu to využít a včas podvozek nastavit. Samozřejmě i tady mám ještě rezervy a je co zlepšovat.
Nedá se jít neustále jen nahoru, stagnace příjde na každého a je potřeba ji nepropadnout a neustále mít touhu se zlepšovat a hledat oblasti kde se zlepšit.
Ještě uvedu jeden příklad z ETS. V jedný rozjížďce jsem dojel Andyho Moora a je to hodně zvláštní pocit, protože spoustu let na tyto jezdce koukáme jako na úžasný piloty a pak jsi najednou za ním a jedeš v podstatě stejně rychle. Tím získáš velký množství zkušeností.

PříspěvekNapsal: pát srp 06, 2010 7:54 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Zdendo, máš nějakou univerzální karoserii kterou používáš na halové tratě na koberci, nebo to vybíráš opravdu individuálně podle jízdních vlastností pro danou dráhu?

PříspěvekNapsal: pon srp 09, 2010 10:34 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Na koberci většinou používám Mazdu 6 speed, protože má klidnější jízdí vlastnosti, pokud je trať hodně technická zkusím i LTCR, ale ta je na koberci většinou příliš agresivní.

Karoserie používám ve verzi light(lehké), protože poskytují lepší jízdní vlastnosti

PříspěvekNapsal: pon srp 09, 2010 10:37 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Perfektní, a ještě zeptám na jednu věc a to jak máš nastavenou výšku na xary sloupcích? máš nastaveno to co je doporučeno v manuálu nebo na tuto karoserii je vhodné to poupravit?

PříspěvekNapsal: pon srp 09, 2010 11:00 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Na kazdy typ kastle je potreba vysku spravne nastavit. Na mazdu speed jezdim vepredu 9dirku od spodu od narazniku(mozna 8.dirka podle toho jak mas tim plastem zmacknutou tu penu; nebo kdyz se podivas z boku na predni sloupek tak tam jsou takovy vylisky, tak to mam hned v dire pod druhym vyliskem) a v zadu 3.dirka od spodu.
LTCR jezdim celou o 1 diru niz, ale mam ji vypodlozenou asi tak 1mm aby me prosla technickou kontrolou pri kontrole minimalni vysky karoserie.

PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 12:22 pm 
Adjunkt
Adjunkt

H-max píše:
......Na koberci většinou používám Mazdu 6 speed, protože má klidnější jízdí vlastnosti......

Chci se tě zeptat na názor druhé kastli Dogde Stratus. Nejsem sice pan Jezdec, ale mám pocit, že s touhle se mi líp drží na koberci. Můžeš mi, prosím, tuto domněnku potvrdit či vyvrátit?

Dále, jak jsem slyšel, že má moc velký vliv posunutí karoserie vůči podvozku o pár milimetrů dopředu či dozadu. Jak ji "správně" osadit?

HB Cyclone TC - Exotek converze / Xray M18 PRO / Scalpel 1:18
Chcu být lepší než nějakej Belmonďák

PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 12:51 pm 
Adjunkt
Adjunkt

Dodge Stratus je ještě klidnější, takže tvoje domněnka je správná.
Jo posun kastle je znatelný. Já ji usazuju tak, aby mě co nejlépe seděli kola v kastli(hlavně přední kola ), většinou pak je nějaká mezera před nárazníkem a karosérií a to pak nějakým molitanem vypodložím, aby se karoserie nemohla prohýbat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina