Když jsem si pořídil buggy, řekl jsem si, že zkusím i závody... Není nad to si zasoutěžit.
Pročetl jsem fóra i pravidla různých Savage Cupů, Lester Cupů a jiných OpenCupů a odpovědi pro lámu jsem nějak nenašel. Moc mi nepomohla ani návštěva několika závodů, jako divák jsem si myslím něco málo pochytal, ale obávám se že né všechno. Takže pár otázek od lámy.
1. Závody se jedou na rozjížďky a pak je tam nějaké semifinále, finále a pod. Systém postupů je popsán v pravidlech jasně, ale jedná se mi o tohle: Co znamená že se rozjížďka jede na 3+7 min? Proč se nenapíše rovnou 10min?
2. Start rozjížďky je někdy z depa, někdy z dráhy...někdy to tam hodí jak se jim chce... a prostě jezdí. Můj předpoklad je, že prostě musí nastoupit do rozjížďky... někdy v jejím průběhu.. odjet alespoň jedno kolo... počítá se prostě nejlepší čas z odjetých kol. ... Co jsem řekl blbě??
3. Když už nějak prostě jezdci postoupí, začíná se jezdit tak nějak víc organizovaně,... společný start z dráhy... většinou jsou tyhle semi a finálové jízdy na delší čas... a počítá se kolik kol stihne za danou dobu odjet a pak čas posledního kola... aby se dalo rozlišit pořadí u těch co mají stejný počet kol... je to tak? Jestli ano, co když mě postihne konec závodu zrovna když jsem uprostřed tratě... mám zdrhat do cíle a kolo se mi ještě počítá? Nebo prostě končím a projet cílem už bych neměl a měl bych zajet do depa??
4. Co když nemám mechanika? Kdo mi hodí auto na trať?
5. Jak je to s tankováním? Mohu prostě tankovat v průběhu závody když potřebuji? Co když mi dojde palivo na dráze? Musí mi nahazovač přinést auto, já mohu natankovat a pokračovat v závodu??
Lidi nesmějte se...

Připraveným štěstí přeje, startbox ještě nedorazil, takže sice nemám ani zajetej motor, ale informace sháním.. díky..