Právě je stř zář 08, 2010 11:56 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Závody Buggy 1:8, obecná organizace a pravidla
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 10:54 pm 
Pokročilý
Pokročilý

Když jsem si pořídil buggy, řekl jsem si, že zkusím i závody... Není nad to si zasoutěžit.
Pročetl jsem fóra i pravidla různých Savage Cupů, Lester Cupů a jiných OpenCupů a odpovědi pro lámu jsem nějak nenašel. Moc mi nepomohla ani návštěva několika závodů, jako divák jsem si myslím něco málo pochytal, ale obávám se že né všechno. Takže pár otázek od lámy.

1. Závody se jedou na rozjížďky a pak je tam nějaké semifinále, finále a pod. Systém postupů je popsán v pravidlech jasně, ale jedná se mi o tohle: Co znamená že se rozjížďka jede na 3+7 min? Proč se nenapíše rovnou 10min?
2. Start rozjížďky je někdy z depa, někdy z dráhy...někdy to tam hodí jak se jim chce... a prostě jezdí. Můj předpoklad je, že prostě musí nastoupit do rozjížďky... někdy v jejím průběhu.. odjet alespoň jedno kolo... počítá se prostě nejlepší čas z odjetých kol. ... Co jsem řekl blbě??
3. Když už nějak prostě jezdci postoupí, začíná se jezdit tak nějak víc organizovaně,... společný start z dráhy... většinou jsou tyhle semi a finálové jízdy na delší čas... a počítá se kolik kol stihne za danou dobu odjet a pak čas posledního kola... aby se dalo rozlišit pořadí u těch co mají stejný počet kol... je to tak? Jestli ano, co když mě postihne konec závodu zrovna když jsem uprostřed tratě... mám zdrhat do cíle a kolo se mi ještě počítá? Nebo prostě končím a projet cílem už bych neměl a měl bych zajet do depa??
4. Co když nemám mechanika? Kdo mi hodí auto na trať?
5. Jak je to s tankováním? Mohu prostě tankovat v průběhu závody když potřebuji? Co když mi dojde palivo na dráze? Musí mi nahazovač přinést auto, já mohu natankovat a pokračovat v závodu??

Lidi nesmějte se... :) Připraveným štěstí přeje, startbox ještě nedorazil, takže sice nemám ani zajetej motor, ale informace sháním.. díky..

Savage X 4.6 SS + nějaký tunning
Spektrum DX3S
---------------------------------------------------------------------

Předmět příspěvku: Re: Závody Buggy 1:8, obecná organizace a pravidla
PříspěvekNapsal: pon kvě 03, 2010 8:09 am 
Nováček
Nováček

Na závodech už jsem párkrát byl (1:5) a neumím ti odpovědět, takže bych to moc neřešil a šel závodit :D Věci týkající se časů a samotné organizace se vykládají v rozpravě jezdců před závodem. A není problém se tam na něco zeptat a upřesnit si to.
Pokud se ti auto převrátí, tak ti ho na trať hodí nahazovač. ... mechanika potřebuješ na tankování, pokud nejsi schopný dojet na jednu nádrž (což se naštěstí pětin netýká :mrgreen: ) - normálně vjedeš do boxové uličky, tam ti doplní palivo mechanik a z boxové uličky se zase vrátíš na trať - aspoň tak to kluci dělali na Lestrech. Ty jako jezdec bys v průběhu jízdy neměl opustit tribunu jezdců.
Auta, který zdechnou v průběhu jízdy (palivo, porucha) nahazovač hodí mimo dráhu, aby nepřekáželo a měl by pro něj doběhnout mechanik a donést si ho do boxů, kde začne laborovat nad tím proč to nejede :)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina